גישור

גישור בעולם העבודה

סכסוך עבודה לא חייבים לפתור בכותלי בית הדין

בהקשר של גירושין, כולנו כבר שמענו הרבה על תהליכי גישור. למעשה, בני זוג המעוניינים להיפרד, מחויבים על פי חוק, לעבור הליך גישורי לפני שהם ניגשים לבית המשפט. החובה הזו נשענת על התפיסה כי הסכסוך בין הצדדים והפרידה המבוקשת הם הרבה יותר מפירוק "ההסכם החוקי" שנקרא נישואין. מדובר פה במערכת יחסים מורכבת, אנושית וממושכת, מעורבים בה הרבה (הרבה!) רגשות, יש לה היסטוריה ועתיד, בטח כשמעורבים ילדים. לכן עדיף לנהל את הסכסוך ולהגיע להסכמה בדרך שתשרת באופן מייטבי את שני הצדדים, לטווח הארוך.

אבל רגע… אנחנו לא יכולים להגיד בדיוק אותו הדבר על מערכות יחסים בעבודה? בהחלט כן!

אז נכון שיחסי עובד מעביד הם מעצם הגדרתם הם יחסים הירארכיים המכילים ניגוד אינטרסים מובנה, אבל גם הם בסופו של דבר כוללים מערכת יחסים בין אישית, רגשית ומורכבת. לא מעט מהתביעות המגיעות לבית הדין לעבודה אינן חישוביות בלבד ולא ניתן להכריען רק על פי לשון החוק היבש. הן נסיבתיות, ולכן מוכרעות על פי פרשנותו והבנתו של השופט את הסיטואציה.

כאן בדיוק נכנס הגישור. תהליך המאפשר לצדדים להגיע לפרשנות משותפת ומוסכמת שמתורגמת, במקרה הצורך, להסכם משפטי מחייב. במהלך הגישור יש מקום להביע רגשות, ולהציג פרשנויות והסברים מגוונים. בעזרתו של המגשר ועם התקדמותו של התהליך נוצר מרחב שיח גמיש ורחב הרבה יותר מזה שבבית הדין לעבודה, כך שני הצדדים יוצאים מורווחים ומרוצים יותר, לעיתים הם אפילו יכולים להמשיך לעבוד יחד במידה ויהיו מעוניינים. וכבונוס- הם חוסכים משאבים, אנרגיות, הליכים ארוכים, כסף ועוגמת נפש.

אז מה בעצם צריך לדעת לפני שהולכים לגישור?

  • תהליך הגישור מותנה בהסכמתם של שני הצדדים, אך גם אם אחד הצדדים אינו מעוניין, הדבר לא יחשב כנגדו בבית הדין.
  • התהליך מתחיל בפגישת הכרות ראשונה של שני הצדדים עם המגשר כשתפקידו הוא לנווט ולכוון את התהליך לעברה של ההסכמה המשותפת. במפגש זה הוא יסביר את התהליך ויתחיל בהעמקת היכרותו עם הצדדים ועם הסכסוך הקיים בניהם.
  • מס' המפגשים הנדרש, היות המפגשים משותפים או חד צדדים ומגוון הפתרונות המוצעים יתגלה לאורך הדרך ובהתאמה אישית לצדדים ולסיטואציה. כאן נכנסת לתמונה יצירתיותו של המגשר וגמישותם ונכונותם של הצדדים.
  • במידה והושגה פשרה, המגשר יוכל לתרגמה להסכם שיוגש לאישורו של בית הדין לעבודה. להסכם זה מעמד מחייב של פסק דין והוא ניתן לאכיפה.
  • אך גם במקרה שלא, ישנו ערך רב גם בעצם ניסיון הבירור והשיח. הוא מאפשר לצדדים להגיע לבית הדין לאחר שלב מקדים של התדיינות, כאשר דרישותיהם וטענותיהם ברורות יותר ובכך מסייע לזירוז הדיון המשפטי.

לסיכום, אם אתם נמצאים בסכסוך עבודה, מבולבלים ודואגים, אתם ממש לא חייבים לגשת ישירות לבבית הדין לעבודה, אולי יש כאן פתרון יצירתי שאפשר להגיע אליו בגישור. בואו נדבר ונצא לדרך!

אין באמור באתר ו/או בתכנים ו/או במאמרים שבו כדי לשמש ייעוץ משפטי לדיני עבודה או אחר ו/או חוות דעת משפטית או אחרת. השימוש באתר, בתכנים ובשירותים שמציע האתר אינם מהווים תחליף לייעוץ משפטי מקצועי אותו יש לקבל מעורך דין העוסק בתחום דיני העבודה.

בשל המצב: ייעוץ וליווי לעסקים נפגעי הקורונה

טל מעניקה לך ללא תנאי עצות זהב מנסיונה רב השנים שינחו אותך בניהול והבנה של חובותיך וזכויותך כעסק

תפריט נגישות